Gå til hovedindhold
Saruni Rhino, Samburu, Kenya

Saruni Rhino, Samburu

Oplev Afrikas mest succefulde rehabilitering af næsehorn fra intim bushcamp

Saruni Rhino åbnede i februar 2017 som eneste camp i det enorme Sera Conservancy i Samburu i det nordlige Kenya. Her midt ude i vildnisset kan man som eneste sted på kloden tracke det udrydningstruede sorte næstehorn til fods.

At spotte næsehorn er målet for de fleste her. Men Saruni Rhino er i sig selv værd at rejse efter. En fantastisk, lille bush camp ved et udtørret flodleje. Elefanter, zebraer og andre dyre kigger jævntligt forbi for at stille tørsten i det nærliggende vandhul.

Saruni Rhino består blot af 3 hytter.  Den ene stor nok til familier, der i øvrigt er meget velkomne her. Minimumsalderen for rhino tracking er dog 16 år af sikkerhedsmæssige årsager. En semiåben hytte udgør lounge- og spiseområde, hvis det skulle regne. Ellers foregår det meste under åben himmel - og typisk med fødderne plantet i sandet fra den udtørrede flodseng.

Solsenge, sofaer, hængerkøjer og selvfølgelig poolen udgør første parket til det dyreliv, der kigger forbi. 

Gå på opdagelse efter næsehorn

Rhino tracking foregår sammen med en ekspertguide fra campen og en specialuddannet og bevæbnet ranger.  Typisk sporer man sig først ind på et af næsehornene med bil og ved brug af radiosendere. Når man er ved at være tilstrækkelig tæt på, foregår resten af turen til fods.

Når man ikke er ude for at spotte næsehorn, er der mulighed for normale game drives, eller måske et besøg i rehabiliteringscentret for babyelefanter, der ligger et par timers kørsel væk. 

Densiteten af andre store dyr i Sera Wildlife er ikke på højde med andre områder, men her er dog mulighed for at se bl.a. elefanter, giraffer, zebraer, strudser, leoparder og vilde hunde. 

En succeshistorie

Saruni Rhino er et fælles projekt mellem lokalsamfundet, der ejer og driver Sera Wildlife Conservancy, og Saruni Safaris med den passionerede og sympatiske ejer Riccardo i spidsen.

Udover at byde på en af de mest afsidesliggende og spektakulære dyreoplevelser i Afrika, så er det med til at finansiere driften af hele reservatet i form af bl.a. de specialuddannede rangers, der monitorerer næsehornenes færden, og den rangerpatrujle, der beskytter mod krybskytteri.

Ansvarlighed

Sera Wildlife er 350.000 hektar vild bush, der er beboet og eget af lokale Samburu-stammer. De ca. 16.000 mennesker er overvejende semi-nomadiske patoralister, som nu altså også 

Det private conservancy blev stiftet helt tilbage i 2001 af 3 rivaliserende, etniske grupper fra området. De gik sammen for i fællesskab at beskytte og bevare deres land, der i gennem årevis havde været udsat for massivt. krybskytteri. 

I 2015 blev Sera Rhino Sanctuary oprettet i en del af det beskyttede område og samtidig blev 10 af de udrydningstruede sorte næsehorn i aka hemmelighed sat ud. De har nu formeret sig, så tallet i 2021 er oppe på 17. 

Det er et af de mest succesfulde historier om genintroduktion af sorte næsehorn, der ellers havde været udryddet i området i over 40 år. Og et vigtigt eksempel på, hvordan du kan være til at gøre en enorm forskel ved at bruge dine rejsepenge med omtanke. 

Lignende indhold

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.