Gå til hovedindhold
Gal Oya Lodge guider, Sri Lanka

I MÅ IKKE GLEMME SRI LANKA

Vi må ikke opgive Sri Lanka, forklarer lokale singalesere, og de udsender desuden en bøn til alle os andre: Det må I heller ikke.

Turistindustrien har været en vækstmotor for Sri Lanka, siden landet blev fri for borgerkrig for ti år siden. Det kan ikke undre, når man ser på landets tilbud til fremmede gæster. Landet er nærmest som en miniature af Thailand, hvor smukke strande, frodigt højland,  vilde dyr i regnskoven, livlige byer og et rigt køkken er med til at glæde små to millioner turister årligt. Altså en miniature af Thailand, der siger sawatdee til 40 mio turister årligt.
 

Sri Lanka har alle muligheder for at indfri de feriedrømme, som mange går rundt med - oven i købet i et miljø som snarere er præget af underturisme end overturisme. 

Underturismen råder

We Travels Sri Lanka er også rigt på oplevelser, og vi har været utroligt glade for blandt andet at kunne tilbyde et alternativ til dem af jer, som allerede er velberejste i andre dele af Sydøstasien. Sri Lanka har alle muligheder for at indfri de feriedrømme, som mange går rundt med - oven i købet i et miljø som snarere er præget af underturisme end overturisme. Sri Lanka er forbavsende fri for masseturisme.

Men underturismen er pludselig blevet et problem for Sri Lanka. Turisterne svigter østaten. For Sri Lanka har været i undtagelsestilstand, og landet har været nødt til at indføre ekstraordinære sikkerhedsforanstaltninger. Siden en række bombeangreb mod især turistdestinationer den 21. april i år har Sri Lanka blinket rødt på rejsevejledninger fra udenrigstjenesten i de fleste af verdens lande.
 

Hvorfor Sri Lanka nu?

Vi har bedt vores lokale samarbejdspartner om 6 gode grunde til, at du skal besøge Sri Lanka netop nu:

 1. Sri Lanka er sikrere nu, end det har været i lang tid, og det er meget usandsynligt, at der vil ske noget lignende igen. Der er sikkerhedskontroller på plads mange steder, men det skaber ikke noget besvær for besøgende.
 2. Vejret er godt og behageligt - vinterhalvåret er den bedste tid på øen
 3. Meget færre besøgende - der er ingen køer til attraktionerne og det er let at få billetter til tog m.m.
 4. Fantastiske muligheder for at observere vilde dyr - på grund af færre besøgende i nationalparkerne, gå dyrene mere frit omkring, og vi får flere rapporter om observationer af bjørne og leoparder.
 5. Mange hoteller tilbyder noget ekstra for at lokke turisterne tilbage
 6. Gratis visum i de næste 6 måneder

Turismesektoren hårdt ramt

Sri Lanka er fri af undtagelsestilstanden. Og de lokale håber inderligt, at turisterne vil vende tilbage. Ikke bare er singaleserne stolte af deres smukke natur og kultur. De er også ramt på pengepungen og mange har kæmpet med at holde sig øknomisk oven vande siden 259 mennesker blev dræbt i terrorangrebene i påsken 2019.

Turismesektoren på Sri Lanka var en af de værst ramte efter angrebene. Tusinder af løsarbejdere på hoteller er blevet afskediget, og mange mindre hoteller såvel som lokale rejsearrangører har lukket ned. Det stopper ikke der; lokale leverandører som landmænd, fiskere og taxachauffører har set et drastisk fald i efterspørgslen efter deres tjenester, hvilket gør hundreder af familier hjælpeløse. Her er et par eksempler på de individuelle historier, som repræsenterer tusindvis af lignende historier over alt på Sri Lanka.

Vi har været i kontakt med vores samarbejdspartnere i Sri Lanka for at få en opdatering på forholdene, og ikke mindst tilbyde dem muligheden for at forklare, hvorfor Sri Lanka bør være på din ønskeliste “sooner than later”.
 

- Hver gang vores land faldt sammen, har vi formået at komme tilbage. Og også denne gang skal vi rejse os. Vi skal ikke opgive Sri Lanka, og det skal turisterne heller ikke.

Status fra Sri Lankas egne stemmer i turistindustrien

Mohan, en af vores guider i den nordlige by Jaffna, oplevede et stort slag i form af aflysning af alle de ture, han havde i maj, juni og juli. Da han var familiens eneste forsørger, var der ingen anden måde at overleve på, end at droppe de afdrag, han efter planen skulle betale hen over sommeren. Men han prøver stadig at se på den positive side af det - og ikke uden sans for humor:

”Jeg prøver på at se det med positive briller. Jeg fik chancen for at tilbringe tid derhjemme med min familie, selvom tre måneder var lidt for lang efter min smag.”

Og Mohan forsøger at holde fast i de lyse punkter:

”Jeg er sikker på, at turisterne snart vil begynde at vende tilbage”

Anton, der arbejder som freelance chaufførguide, stod over for sin egen version af problemerne. Han fik kun en tur i månederne maj, juni og juli, da alle de ture, som han ellers have udsigt til og var blevet tildelt tidligere, blev aflyst lige efter angrebene. Da chaufførguider normalt arbejder for en daglig guideløn (og ikke månedlige lønninger), udgør drikkepenge og guidelønnen, som de modtager for hver daglig tur, en betydelig del af deres indkomst.

Så i flere måneder har Anton ikke har nogen indtægt af betydning.

”Jeg har en familie, som jeg skal forsørge, og et månedlig afdrag på lånet til min bil. Så jeg overvejede endda at sælge min bil som en sidste udvej.

Men på det seneste er der sket små forbedringer for Anton. Der er turister, som igen så småt er begyndt at efterspørge hans service. Det har givet ham håb, og han er, som mange singalesere, optimistisk. Det har historien lært dem at være, siger han:

- Hver gang vores land faldt sammen, har vi formået at komme tilbage. Og også denne gang skal vi rejse os. Vi skal ikke opgive Sri Lanka, og det skal turisterne heller ikke.

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt

Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.

- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til