Gå til hovedindhold
Nikoi Island

Nikoi Island, ved Bintan

Et smukt, familievenligt gemmested overraskende tæt på Singapore

Nikoi er en privat ø, en plet midt i havet lige nord for Ækvatorlinjen, et gemmested på størrelse med 15 fodboldbaner og en misson om at tænke bæredygtigt hele vejen igennem.

Nikoi er palmesvaj og enorme træhytter, knirkende sand og undervandseventyr. Det er velbevarede koralrev og tropiske økosystemer, og det er et hotel, hvor du seriøst smider skoene - og først tager dem på igen ved afrejsen. Nikoi er bare tre timers transport fra Singapore, men kontrasten til bystyrets glas- og stålindrammede facader bliver næppe større.

Luksus på bare tæer

Det er som at blive fragtet væk fra den moderne civilisation, når man træder fra båden og ud i det gennemsigtige, varme vand, der omgiver Nikoi ø. Et sted, du straks smider skoene, og egentlig ikke finder dem frem igen. Det bliver højst til badesandaler, når du i løbet af opholdet begiver dig ud i øens egen tropiske regnskov, hvor fuglelydene er lige så eksotiske som træsorterne og følelsen af at været aldeles væk fra det hele er ægte.

Barfodsluksus er et ofte benyttet udtryk til at beskrive strandhoteller med en særlig økovenlig profil og et højt niveau af service. På Nikoi virker det som det eneste rigtige udtryk at benytte. Det er en luksus på bare tæer. Og det er så afslappet, at du ikke behøver at skifte tøj, når du begiver dig op i restauranten til aftensmaden.  
 

Nikoi from the beach

Græs på taget

Her er 15 hytter i alt - alle med havudsigt mod solnedgangen. Konstruktionen er identisk med hytter i det indonesiske ørige, som Nikoi jo også er en del af, og det betyder at drivtømmer udgør hyttens vægge og gulve, mens meterlange strå, kaldet alang alang, danner taget. Der er plads til godt 50 besøgende på Nikoi, og en stor del af gæsterne er familier og par på eventyr væk fra hverdagen. Så de fleste hytter er indrettet med en stor himmelseng og så eventuelt enkeltstående ekstrasenge til børn og øvrige gæster. For familier er meget velkomne på Nikoi. De ansatte er nemlig oplært til at inkludere børn i mange af de aktiviteter, som hotellet tilbyder. Og så gør det heller ikke noget, at de ansatte virker, som om de kan lide at lege med børn, at babysitte, hvis det skulle være nødvendigt, og lege tagfat nede på stranden.  

nikoi one bedroom 2

Udtænkt som bæredygtigt hotel

Fra starten har bygning og drift af Nikoi været baseret ud fra strenge bæredygtige principper. Ikke alene blev Nikoi bygget og drives ved hjælp af lokale materialer, arbejde og tjenester, men ejerne har taget et skridt videre og undervist mange af deres entreprenører og medarbejdere i nye tilgange og teknikker. Så bæredygtighed er ikke kun de smukke hytter, der tydeligvis er frembragt med naturmaterialer. Det er også udviklingen af øens ressourcer. Det er inklusionen af folk fra det lokale samfund og det er indkøb fra lokale markeder og handlende.

På trods af hotellets beskedne størrelse har Nikoi en ansat, der alene bruger kræfter på at sikre bæredygtigheden ved projektet og i dagligdagen. Ikke uden grund har Nikoi været inspirationskilde for andre hoteller i regionen. Og ikke uden grund er Nikoi optaget i det eksklusive fællesskab The Long Run, der understøtter indsatser inden for turistindustrien, som handler med omtanke og tænker bæredygtigt. 

Nikoi turtle

The island Foundation

Nikoi er nabo til den noget større ø, Bintan, og det er her, hotellet henter størstedelen af personalet fra, og det er her hotellet har etableret en velgørenhedsindsats, som skal hjælpe lokale med at hjælpe sig selv. 

I første omgang har The Island Foundation etableret et netværk af biblioteker, så de lokale børn kan lære engelsk og it. Siden oprettelsen af ​​det første bibliotek er fonden blevet kontaktet af andre landsbyer, der ønsker hjælp til at etablere flere biblioteker. Og fondens uddannelsesprogrammer er designet til at supplere den lokale skoleundervisning således, at de lokale får mulighed for at drage nytte af den voksende turistindustri i området.

Nikoi sea activities

Det bedste af det hele

Nikoi Island er på mange måder en eventyrlig oplevelse. Under vandet er korallerne farvestrålende og man kan være heldig at se skildpadder, søheste og rokker. Over havet er Nikoi i stand til at underholde med så forskellige ting som petanque, tennis, kroket og bjergklatring. 

Skildpadder lægger æg en del af året på Nikoi, og hotellet har også en spa - selvfølgelig fristes vi til at sige. Meningen er jo, at du skal forkæle dig selv på Nikoi; med afslapning og ro i sjælen. Og det bedste af det hele er faktisk, at Nikoi er forbavsende rimeligt i pris, når man tager i betragtning, at du booker en ferie til en privat ø blandt Indonesisens 14.000 øer - og lever i bare tæer under hele opholdet. 

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt

Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.

- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til