Gå til hovedindhold
Ekies All Senses Resort, Halkidiki, Greece

Ekies All Senses Resort, Halkidiki-halvøen, Grækenland

Barfodslækkert familie-hotel i den mere autentiske del af Grækenland

Fly, transfer og 7 nt fra kr. 9.000, børn fra kr. 2.000

Ekies All Senses er et øko-hipt boutique-hotel på Halkidiki-halvøen i det nordlige Grækenland. Her byder det på en børnevenlig strand, sund og god mad, masser af fredelig og uberørt natur og ikke mindst en suveræn boheme-agtig atmosfære.

Ekies er super lækkert på en måde, der på den ene side er moderne og trendy og på den anden side uformelt og med høj til loftet. Ideelt til familier, der vil bo godt, uden at det bliver prætentiøst - og familievenligt, uden at det bliver bamseklub og baljebuffet. Og så går de op i at belaste miljøet mindst muligt - det vender jeg tilbage til. 

Et anderledes Grækenland

Rigtig mange danskere kender Grækenland som hvide huse og små tavernaer med souvlaki, tzatziki og Musaka på menukortet, for sådan er det på de store turistmagneter i Det Græske Øhav. Men det er anderledes her. 

Ekies ligger på den mindre halvø Sithonia, der ligger på den større halvø Halkidiki ved Thessaloniki i det nordlige Grækenland. 

Både maden og atmosfæren er mere lokal her. På hotellet med et vist international touch - på de lokale restauranter er både mad og gæster overvejende fra nærområdet.

Øko-hipt og barfodslækkert

Ejeren af Ekies, Alexandra Efstathiadou, kom selv på det tidligere hotel som barn. Det var ferieminderne fra barndommen, der fik hende til at overtage stedet, da det blev sat til salg. Minder om ubekymrede dage på stranden og omgivet af pinjetræer og olivenlunde. 

Men i stedet for bare at sætte hotellet i stand og køre det videre som et ordinært hotel, forvandlede hun det over 11 år til sin egen drøm og version af den gode ferieoplevelse. En moderne fortolkning af græsk kultur og tradition med et så lille miljømæssigt aftryk som muligt. 

Ekies er super lækkert på en måde, der på den ene side er moderne og trendy og på den anden side uformelt og med høj til loftet. Ideelt til familier, der vil bo godt, uden at det bliver prætentiøst - og familievenligt, uden at det bliver bamseklub og baljebuffet.

Om det er Alexandras barndomsminder, der har smittet af på Ekies børnevenlige atmosfære, eller om det er fordi kombinationen af lækkert design, smuk natur og en uhøjtidelig atmosfære bare rammer en tidsånd, er svært at svare på. Men faktum er i hvert fald, at det fungere helt vildt godt til familier, der vil have kvalitet uden at skulle være bange for at blive tysset på. 

Et virkelig godt og friskt køkken 

Maden er sund og lækker. Græsk med international inspiration og helt overvejende baseret på dugfriske, lokale råvarer. Masser af seafood selvfølgelig og salater og urter fra køkkenhaven. Det er virkelig godt og ikke bare det sædvanlige udbud fra den græske turistmenu.

Ekies All Senses Resort, Halkidiki, Greece

Det samme er gældende, hvis man bevæger sig uden for Ekies. Enten til den håndfuld lokale restauranter, der ligger i gåafstand eller til Nikiti, der er nærmeste by ca. 15 minutters kørsel væk. 

Baren byder på frispressede juicer, smoothies og drinks med eller uden alkohol.

Små bugter og hemmelige strande

Stranden foran Ekies er super børnevenlig. Dels fordi der er lavt vand, og dels fordi man kan overvåge børnenes leg fra en lounge-stol i baren. Det er med andre ord overskueligt og trygt.

Men derudover er stranden ikke taget ud af det klassiske feriekatalog. I stedet har den søens stille vand og bløde bund, og så er den omkranset af pinjetræer. Her er roligt, intimt og en vidunderlig atmosfære, men forvent ikke portkortblåt vand. I hvert fald ikke lige her.

De postkortsmukke strande er der til gengæld rigeligt af i nærheden og på resten af Sithonia. Den nærmeste kan man gå til på 10 min. Men nogle af de allerbedste får man nu alligevel ved at leje en lille speedbåd af hotellet og fx sejle op langs kysten eller til øen Diaporos, der ikke ligger meget mere end 10 minutters sejlads væk. Her er vandet glasklart, og chancen for at I har det hele for jer selv stor. 

Ekies All Senses Resort, Halkidiki, Greece

Værelser og faciliteter

Med lidt over 60 værelser og suiter er Ekies lidt større end de fleste andre We Travel-hoteller. Men det føles ikke stort - og så er stort set alle værelser forskellige og ikke bare et samlebåndsarbejde. 

En jr. suite kan rumme to voksne og 2 børn, der ikke har brug for oceaner af plads. Alternativt er der bedre plads i en large suite eller en family suite. De bedste af dem ligger i stueplan og har direkte udgang til egen terrasse med en lille pool og derfra videre ud i haven.

Her er et charmerende poolområde med en separat børnepool til de mindste og spa/wellness til de voksne.

Vejledende priser

Voksne

 • Maj - primo juli + sep: kr. 10 - 12.000
 • Primo juli - aug: kr. 17 - 19.000

Børn (2-11 år)

 • Maj - primo juli + sep: kr. 3 - 5.000
 • Primo juli - aug: kr. 5 - 7.000

Obs! Den nøjagtige pris afhænger af flyprisen på bestillingstidspunktet. Vi bestræber os selvfølgelig altid på at gøre det billigst muligt og kan som hovedregel gøre det billigere, end du selv kan. Priserne er pr. person i delt dobbeltværelse/familieværelse. Der kan forekomme tillæg i ferieperioder, hvor flypriserne kan svinge meget.

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse, København - Thessaloniki t/r (inkl. bagage mv.)
 • Privat transfer fra Thessaloniki til Ekies t/r (kan evt. byttes ud med billeje mod et mindre tillæg)
 • 7 nt i large. suite, inkl. morgenmad 

Bemærk

 • SAS flyver direkte fra København til Thessaloniki i sommerferien på små 3 timer, mens forår og efterår kan klares på lidt over 4 timer med et skift.
 • Ekies er åbent fra maj - okt.

Lignende indhold

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.