Gå til hovedindhold
Kapawi Ecolodge, Amazonas, Ecuador

Kapawi Eco Lodge, Amazonas

På eventyr til et af verdens vildeste jungle-lodges i hjertet af Amazonas

På Kapawi Eco Lodge bor man ikke blot i regnskoven – man ér regnskoven. Drevet af indfødte ildsjæle fra Achuar-stammen, så dybt inde i Ecuadors Amazon-jungle, at den nærmeste vej er 10 dage væk til fods. Velkommen til et af de bedste og mest unikke lodges i Amazon-junglen.

Når det lille propelfly sætter hjulene på jorden i Kapawi, er det bogstaveligt talt som at træde ind i en anden verden. Et samfund i hjertet af Amazon-Regnskoven, hvor man for alvor genskaber forbindelsen til naturen, som et eller andet sted gik tabt undervejs i vores moderne liv. 

Det er mødet med Achuar-folket og deres unikke levevis. Det er jungletrek og flodsejlads dag og nat. Det er historiefortælling omkring bål. Og så er det fremfor alt følelsen af at være midt i verdens lunger uden andre lodges, transportmidler o.l. i nærheden. Det får man bare ikke mange andre steder.

Her beror alt på det gamle Quechua-ord, ”Pachamama” – Moder Jord. 

Uberørt regnskov og dyreliv

Og der er mere end én måde at lære Hende at kende på i Kapawi. Med alt fra vandreture gennem junglen, til kajakture ad verdens årer og besøg hos de omkringliggende stammer, der lever præcis som de har gjort det i tusindvis af år. Grundet sin isolerede placering og begrænsede påvirkning fra turister, er der rig mulighed for at spotte dyreliv – og også ganske tæt på.

Man kan opleve dyr, planter og regnskov mange steder i verden, men få steder så unikt og ægte, som her.

Er I heldige, vil floddelfinerne og i særlige tilfælde de lyserøde af slagsen, komme op på siden af kajakkerne og hænge ud sammen med jer. Chancerne for at spotte dyreliv er størst ved solopgang og efter solnedgang, da dyrene søger ly for varmen i løbet af dagen. Derfor afgår de fleste aktiviteter i takt med solens rytme.

Unik indlevelse i stammekultur og natur

Guiderne er fra Achuar-stammen og derfor født og opvokset i området, hvilket har givet dem et helt unikt forhold til regnskoven – deres hjem. Og dermed også en utrolig viden om flora og fauna, som de elsker at dele med besøgende. Man kan opleve dyr, planter og regnskov mange steder i verden, men få steder så unikt og ægte, som her. I modsætning til de øvrige jungle-lodges i Ecuador.

Kapawi Eco Lodge, Amazonas, Ecuador

Kapawi Eco Lodge, Amazonas, Ecuador

Frem for et flygtigt ferie-fotografi, inviteres gæster ind i Achuar-folkets hjem, hvor man tilbydes den traditionelle ”chicha” drik lavet på yucaroden, og dét er starten på en fascinerende kulturel udveksling, hvor man lærer, hvad det vil sige at leve i total isolation, langt ude i junglen - et sted hvor tid ikke har nogen betydning, og hvor naturen forsyner os med alt, vi har brug for. 

Hængekøjer og historiefortælling

Achuar-folkets viden om junglen er så omfattende, deres kultur så unik og deres verdenssyn og overbevisninger så inspirerende, at man ikke kan andet end blive dybt fascineret. Aftenerne omkring bålet, hvor de fortæller historier, er den mest stemningsfulde og indlevende afslutning på dagen, man kan forestille sig.

Også til familier

Og netop disse hyggelige og mindeværdige stunder, er der masser af tid og plads til på Kapawi. I de traditionelt byggede Achuar-hytter er der plads til hele familien og med de mange hængekøjer rundt omkring, rig mulighed for bare at slå benene op og nyde lyden af naturen, der går sin gang lige udenfor vinduet.

Kapawi Eco Lodge, Amazonas, Ecuador

Kapawi Eco Lodge, Amazonas, Ecuador

Her får børns nysgerrighed for alvor lov til at blomstre, alt imens forældre finder sig selv draget tilbage mod barndommens og livets simple glæder. En sand afkobling fra hverdagen, der giver plads til kompromisløs kvalitetstid sammen som familie. 

Ren natur

Indkvarteringen er mere end bare komfortabel med smukt indrettede hytter – det er enkelt, men overraskende lækkert. Så hvis du er til fjernsyn, telefon og wifi er dette ikke stedet for dig, da disse på ingen måder afspejler Achuar livet samt ville modarbejde den unikke oplevelse af naturen i sin reneste form.

Achuar-folkets viden om junglen er så omfattende, deres kultur så unik og deres verdenssyn og overbevisninger så inspirerende, at man ikke kan andet end blive dybt fascineret.

Al energi, der bruges på stedet, kommer fra solen, så på de overskyede dage kan man ikke regne med at kunne tage bad i varmt vand, men det er alt sammen en del af charmen og den unikke naturoplevelse på Kapawi. 

Kapawi Eco Lodge, Amazonas, Ecuador

Kapawi Eco Lodge, Amazonas, Ecuador

Fuldstændig isolation

Eventyret starter i den lille jungle-by, Shell, hvorfra man flyver en times tid i et 3-, 5-, eller 9-personers propelfly. Ruten strækker sig ca. 160 kilometer over uberørt regnskov og lander på en jord-landingsbane i et lille samfund ved navn Kusutaku 20 minutters kanosejlads fra Kapawi. 

På trods af at være et af de mest isolerede jungle-lodges i verden, er maden dog i en kaliber for sig –uden at være sofistikeret. Stedets kok – Marco fra den nærliggende Suwa stamme – har arbejdet for Kapawi i mere end 20 år og tilbereder skøn mad udelukkende ved brug af lokale råvarer.

Drevet af sjæl og et samfund langt væk fra skovhugst, minedrift og olieudgravning. Et ægte junglelækkert eco-lodge, der bidrager til at beskytte regnskoven og bevare Achuar-folkets hjem og livsstil.. 

Ecuadors største økoturisme projekt

Kapawi er 100% ejet og drevet af Achuar-folket, der betragtes som en af de mest intakte indfødte kulturer i verden. Lodgen blev ’født’ i 1993 som en alternativ indtægtskilde til junglesamfundet der ville bevare både regnskoven og deres kultur i stedet for at sælge til olieselskaber o.l.

Lodgen blev oprindeligt skabt i samarbejde med en mindre turoperatør i Ecuador, men overdraget fuldt til Achuar-folket i 2008. 

Alle 20 hytter er bygget af træ og palmeblade i stil med de traditionelle Achuar-hjem helt uden brug af moderne redskaber – intet plastik eller metal, ikke engang søm. 

Al energi kommer fra solcellekraft, hvilket forstærker stedets mission om at bevare de højeste standarder indenfor bæredygtighed og beskyttelse af deres territorie og deres kultur.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.