Gå til hovedindhold
Reserva Natural Sanguaré, Den Caribiske Kyst, Colombia

Reserva Natural Sanguaré, Den Caribiske Kyst

Dedikeret økoidyl midt i mangroven med egen badestrand

Langt fra alfavej ved den caribiske kyst, gemt mellem mangrove, palmetræer og ud til sin helt strand, ligger Reserva Natural Sanguaré. Et lille sted, drevet af et lokalt par, der har transformeret stedet fra en stor kvægfarm til et ansvarligt paradis med fokus på genoprettelse og bevarelse af de naturlige økosystemer.

Lodgen ligger helt uforstyrret og i får  følelsen af, at være langt væk fra den øvrige civilisation. Det er netop beliggenheden og omgivelserne, som er årsagerne til, at vi har forelsket os i stedet. Dét, samt den passion og kærlighed, der driver værket for Maria og hendes mand, samt den omtanke og ansvarlighed, som de formår at drive stedet med.

Det simple liv midt i naturen

På Reserva Natural Sanguaré er der hverken store armbevægelser eller guldbelagte vandhaner. De 11 værelser er indrettet i de gamle bygninger fra kvægfarmen, er alle store og rummelige, men simple. Vi er i det ægte Colombia.

Der er ingen ruder i vinduerne, men i stedet er der opsat et fast net, så der ikke kommer dyr ind, og samtidig giver det en behagelig, naturlig ventilation i rummet. Om natten kan de store bambuspersienner trækkes for - de skærmer for lyset, men lyden af bølgeskvulp, fuglekvidder og cikader holder de ikke ude.

Det er uden tvivl udearealerne, som I kommer til at benytte mest. På den store grund er der masser af hyggelige fællesområder med hængekøjer og hyggekroge i skyggen af palmerne. I kan gå direkte fra værelset ud til den børnevenlige sandstrand, hvor havtemperaturen er lig lufttemperaturen, eller I kan tage et dyp i den store pool.

Der er wifi i restauranten, men der er hverken TV eller anden elektronisk underholdning, og de opfordrer bevidst gæsterne til at " zoomer helt ud" og være 100% tilstede i naturen under opholdet. Det er faktisk heller ikke så svært her, må vi indrømme.

Reserva Natural Sanguaré, Den Caribiske Kyst, Colombia

Reserva Natural Sanguaré, Den Caribiske Kyst, Colombia

I kan dase eller tage på eventyr

Reserva Natural Sanguaré indbyder til langsomme dage i hængekøjen, og til samvær og det det simple liv - på den gode måde. 

Det er dog langt fra alt, I kan foretage jer her. Området byder på masser af eventyr - særligt til vands. Tag på kajaktur i mangroven - om aftenen kan I se ildfluer, og om morgenen den fineste solopgang. I kan snorkle og dykke ved Colombias største beskyttede koralrev, eller tage på sejlture og øhop.

Mangrove i Reserva Natural Sanguaré, Den Caribiske Kyst, Colombia

Mangrove i Reserva Natural Sanguaré, Den Caribiske Kyst, Colombia

Intet menukort, men et lokalt og autentisk køkken

Stedets hjerte er den store udendørs restaurant. Der er ikke noget menukort, og køkkenet laver mad ud fra sæson og råvarer - råvarer, som er overvejende økologiske og dyrket i nærområdet.

Historisk set har afrikanske, spanske og arabiske grupper slået sig ned i denne region af Colombia, hvilket har sat sine - meget velsmagende - spor på den lokale gastronomi. Det afspejler maden på Reserva Natural Sanguaré også, så forvent masser af nye smagsoplevelser og forvent rigeligt af det. Portionerne er bestemt ikke små!

Den friske frugt fra områdets mange eksotiske frugttræer bruger de  blandt andet til, at lave forfriskende limonader.

Reserva Natural Sanguaré, Den Caribiske Kyst, Colombia

Reserva Natural Sanguaré, Den Caribiske Kyst, Colombia

Et familieforetagende bygget på passion

Reserva Natural Sanguaré drives af Maria og hendes mand, som også bor på stedet. De har drevet lodgen så længe den har eksisteret, og allerede fra starten haft et klart fokus og forstået vigtigheden af bevarelse og bæredygtighed.  

Det vil ofte være Maria eller hende mand, som tager i mod jer ved ankomst, og ligeså tager med jer på udflugterne.  Både ægteparret og deres smilende personale er altid nærværende og ægte tilstede, og får jer med garanti til at føle jer hjemme. 

Værdierne på stedet kredser især om beskyttelse af naturen og dens økosystemer, hvorfor musik eksempelvis er bandlyst på lodgen. For dem er det vigtigt, at naturen er et sted, hvor man kan finde ro og samtidig ikke påvirker dyrelivet med lydforuregning. 

Reserva Natural Sanguaré, Den Caribiske Kyst, Colombia

Reserva Natural Sanguaré, Den Caribiske Kyst, Colombia

Bevidst ansvarlighed

De har en nul-plastic politik og har ikke opstillet skraldespande på grunden, fordi de ikke udleverer noget til gæsterne som genererer affald. Generelt foregår indkøb og affald - eller mere konkret afskaffelsen af affald - på en bevidst og ansvarlig måde. Decideret affald er minimalt her, da det meste komposteres og genanvendes.

Der er ingen AC'er, som kræver en masse strøm, og vandet i bruseren er ikke opvarmet. Netop hvad angår strøm er de stort set selvforsynende, og er meget opmærksomme på at få den til at strække længst muligt, for at sætte så lille et fodaftryk på miljøet som overhovedet muligt. Initiativerne er ægte og reelle, og ikke lavet for at fremstå smarte og tidssvarende. De lever og tror på det. Det er en grundpille i tilgangen.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.