Gå til hovedindhold
Gitana del Mar, Tayrona Santa Marta, Colombia

Gitana del Mar, Tayrona Santa Marta

Øko-chic og barfodslækkert strandhotel omringet af bjerge og jungle

Midt på en caribisk strand med bjerge og jungle i baggrunden ligger Gitana del Mar. Et lille barfodslækkert resort, der udgør den perfekte base for både oplevelser og afslapning. Stedet er drevet med hjerte og kærlighed til naturen og til den lokale kultur, som blandt andet skinner igennem i de ni charmernede bungalows, som udgør resortet. 

Ingen guld og glimmer, men masser af bambus og charme

Gitana del Mar er ikke et luksuriøst hotel i den klassiske forstand - her er ingen guldbelagte vandhaner, og de små sprækker i palmetaget er store nok til at små gekkoer finder ind i hytterne. Kan I se charmen i det, så vil I elske stedet! 

De store bambushytter er enkelt og rummeligt indrettet med alle de nødvendige faciliteter. Fordi hytterne er bygget af naturlige materialer og med inspiration fra de oprindelige folks byggeteknikker, er der en naturlig udluftning og derfor ikke brug for aircondition.

De udendørs badeværelser er prikken over i'et, og at bade under solens stråler er ekstra rart her, fordi der af miljømæssige hensyn ikke er varmt vand i hanerne.

Alt ved stedet skriger på, at I sænker skuldrene, smider skoene og bare er tilstede. 

Gitana del Mar, Tayrona Santa Marta, Colombia

Gitana del Mar, Tayrona Santa Marta, Colombia

Hvad er der på menuen?

Køkkenet på Gitana del Mar kan bedst beskrives som friskt, eksotisk og eksperimenterende. Der er ikke noget menukort, da menuen laves fra dag til dag baseret på råvarer og sæson. Forvent masser af fisk og skalddyr, som dagligt leveres af de lokale fiskere, og forvent nye smagsoplevelser, når køkkenet fusionerer det lokale med asiatiske smage. 

Tropiske frugter og grøntsager er også en fast bestanddel i køkkenet - i øvrigt dyrket i deres egen have - så udvalget af friske juicer og frugtige cocktails er stort og godt.

Fordi alting dagligt laves fra bunden, kan køkkenet også sagtens håndtere, hvis I har særlige ønsker eller allergier, som der skal tages højde for. 

Gitana del Mar, Tayrona Santa Marta, Colombia

Gitana del Mar, Tayrona Santa Marta, Colombia

Kom op i gear med de mange oplevelsesmuligheder...

I kommer helt sikkert ikke til at kede jer, for der er et hav af forskellige aktivitets- og oplevelsesmuligheder i området.

Besøg den spektakulære Tayrona Nationalpark, hvor I kan trekke igennem regnskov og langs dramatiske kysttrækninger, mens I spejder efter fugle, aber og andet dyreliv.

Sejl ned ad en af de mange floder - enten i båd eller i en kæmpe badering. Tag på ridetur i bjergene, hvor I også kan besøge kaffefarme, jagte vandfald, hike og besøge lokale stammer, som den dag i dag stadig lever, som de altid har gjort -  autenciteten er reel. I kan opleve tågeskov, bjerglandsbyer og blå laguner, eller I kan prøve kræfter med surfing og dykning.

Kort sagt, så er området perfekt for oplevelseslystne i alle aldre. 

Tayrona Santa Marta, Colombia

Tayrona Santa Marta, Colombia

... Eller kom helt ned i gear

Når I er udmattede efter de mange eventyr, er det oplagt at tage en slapper på den lange, hvide sandstrand til lyden af bølgebrus. Desværre er havet ofte for voldsomt til, at det er sikkert at bade i, men så kan I heldigvis benytte den store pool i stedet. 

Trænger I til lidt afveksling fra solsengen, har spa afdelingen et bredt udvalg af behandlinger, som I kan nyde.

Der er også daglige yogahold i vandkanten, både morgen og aften, som I kan melde jer til, og skal der endnu mere til at få jer ned i gear, så afholder Gitana del Mar jævnligt fire dages retreats med fokus på yoga, healing og spiritualitet.

Yoga på Gitana del Mar, Tayrona Santa Marta, Colombia

Yoga på Gitana del Mar, Tayrona Santa Marta, Colombia

En både ansvarlig og kunstnerisk indsats

På Gitana del Mar mærker I ret hurtigt, at der er fokus på at passe på det skrøbelig økosystem. Derfor er der ingen strømslugende aircondition, ingen varmt vand i hanerne og en kraftigt opfordring til altid at slukke lyset efter sig.

Hotellet har også stort fokus på bl.a. opsamling og anvendelse af regnvand , samt affaldssortering og -håndtering. De har blandt andet søsat et lille projekt, hvor gæster kan samle skrald, når de alligevel slentrer en tur langs stranden, og til gengæld få en kold øl, når de kommer retur. Fine tanker - smukt eksekveret. 

De har også et særligt stort kulturelt fokus, og har oprettet en NGO organisation, La Sierra Artist Residency, hvor de samarbejder med etablerede kunstnere om, at skabe interesse hos, og uddanne børn og unge indenfor netop kunst, musik og sport. Det giver børnene flere muligheder videre i livet, og den kulturelle udveksling skaber gensidig dannelse og udsyn. 

La Sierra Artist Residency

La Sierra Artist Residency

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.