Gå til hovedindhold
Aerial sunset, Smiling Gecko Farmhouse Resort & Spa, Cambodja

Farmhouse Resort & Spa by Smiling Gecko, Kampong Chhnang Province

'Boutique farmhouse' med et vidunderligt formål

Vi har sagt det før - at luksus har mistet sine stjerner - og Smiling Gecko’s Farmhouse er lige præcis sådan et antihotel og oplevelse, som ikke kan (eller skal) puttes i en stjerne-kasse. Den ville bare springe rammerne. I stedet flettes smukke omgivelser og ægte ansvarlighed sammen til en fin og storslået oplevelse.

Farmhouset ligger på 110 hektarer land og ligger ikke på den gængse turistrute. Men i We Travel har vi aldrig været bange for at tage en omvej. Faktisk søger vi de mindre befærdede rejseveje. Og Farmhouse er hele omvejen værd - og mere til. Det er faktisk en destination i sig selv.

Derfor elsker vi Smiling Gecko’s Farmhouse:

 • Et ægte antihotel, som vi elsker. En helhjertet oplevelse, hvor intet og alt er perfekt.
 • Swimmingpoolen og de tropiske omgivelser.
 • Et kreativt og smagfuldt khmer-køkken af høj kvalitet.
 • En levende og lærende farm, hvor en farm-tour er et must.
 • Den holistiske tilgang til at løfte et lokalsamfund ansvarligt og bæredygtigt.

Et holistisk projekt, der puster liv i lokalsamfundet

I er langt ude på landet i Kampong Chhnang-provinsen et par timer nord for hovedstaden, Phnom Penh. Her er smukt og simpelt. Rismarker, huse på pæle og hullede veje.

Og køreturen gennem landskabet er måske den perfekte introduktion til at forstå den værdi Smiling Gecko’s Farmhouse bringer til et lokalsamfund langt uden for storbyen. Her er ikke mange job-, indkomst- eller uddannelsesmuligheder.

Men det er der nu med Farmhouset.

Om NGO'en Smiling Gecko - Bridging Needs

Smiling Gecko er oprindeligt en Schweizisk NGO af fotograf og kunstner, Hannes Schmid.

Organisationen formål er “at yde hjælp til børn og familier i Cambodja gennem en holistisk tilgang, hvis mål er at muliggøre og fremme landbefolkningens evne til at leve et selvstændigt og selvbestemmende liv.”

Ellers sagt på en ande måde, organisationen ønsker at give de mest udsatte cambodianere (og deres børn) muligheden for et værdigt liv gennem selvforsørgelse - langt væk fra storbyens slum.

Læs mere om Smiling Gecko her.

Et ganske unikt ‘boutique farmhouse’

Vi har måske opfundet en ny betegnelse med “boutique farmhouse”, men vi kan ikke komme i tanke om en bedre beskrivelse.

Fra I drejer ind gennem porten er I ikke i tvivl om, at dette er en farm - men på ingen måde en almindelig en af slagsen. Den er levende og smuk.

Og så ankommer I til boutique hotel-delen, som er ligeså levende og smuk, frodig og fuldendt. Den blender perfekt ind i farmen og ingen af delene eksisterer uden den anden.

Altså et ægte boutique farmhouse :)

staff at smiling gecko farmhouse resort and spa, Cambodja

Smiling Gecko's Farmhouse Resort & Spa

Perfekt uperfekt - store smil, store hjerter

Farmhouset fungerer som "hospitality school", hvilket gør hele opholdet uperfekt - og alligevel helt perfekt. For engelsk sidder ikke altid lige i skabet, men viljen er stor. Og det samme er smilene.

Faktisk har alle ansatte 1 times engelsk-undervisning om dagen - og de bliver kun bedre ved at snakke med rejsende.

Vi synes faktisk det gør oplevelsen mere ærlig og upoleret, når alt ikke fungerer snorlige. For det er ofte der, at service kommer fra hjertet.

pool bar på smiling gecko's farmhouse resort and spa, Cambodja

Smiling Gecko's Farmhouse Resort & Spa

En smuk oase i tropisk indpakning - og masser af aktiviteter

I hjertet af Farmhouse Resortet ligger den skønneste tropiske swimming pool, som indbyder til langsomme dage, kølige drinks og afslapning i skyggen.

Farmhouset var et ægte ‘treat’' - perfekt til at fordøje de fine oplevelser Cambodja ellers byder på.

Berit, We Travel's ekspert på Østen

Der er også mulighed for yoga, spa og beachvolley. Der er daglige aktivteter afhængig af antallet af gæster - måske kan I være med til at væve kurve, se den magiske solnedgang fra "temple hill" eller tage på picnic ved et vandfald.

Og så er der cykler til fri afbenyttelse, så I kan cykle på opdagelse på og udenfor farm-området mellem lokalt liv, rismarker og palmetræer.

mad på Smiling Gecko's Farmhouse Resort & Spa, Cambodja

Smiling Gecko's Farmhouse Resort & Spa

Internationalt anerkendt kok og Khmer køkken

I spiser godt på farmhouset. Rigtig godt. Og som alt andet her, hører der en (succes-)historie med.

Chefkokken er Mariya Un Noun og hun voksede op i Phnom Penhs slum med kun 3 års skolegang. Sammen med hendes to børn kom hun til Smiling Gecko i 2014 og de så hurtigt hendes talent for madlavning. De hjalp hende med uddannelsen til kok og international træning med nogle af de bedste kokke i Schweiz.

I dag leder hun et kreativt køkken, der bringer liv til traditionelle Khmer retter (mange, som ofte blev glemt efter perioden med Khmer Rouge), og mestrer også fusionen med det vestlige køkken.

farm to table work at Smiling Gecko's Farmhouse Resort & Spa, Cambodja

Smiling Gecko's Farmhouse Resort & Spa

Vi elskede køkkenet på farmhouset og prøvede gerne kreative kombinationer af - fx. Kampot Pepper Icecream, som egentlig var overraskende god.

Berit, We Travel's ekspert på Østen

Mariya’s madlavning er baseret på farm-to-table, så de fleste ingredienser kommer fra farmhousets egen farm. Det er friskt og primært økologisk. Det er grøntsager og frugt, men det er også æg, fisk og kød.

Kom med på farm tour

Normalt er der farm tour hver dag kl. 10:00 for dem der lyster - og det synes vi I bør! For her forstår I først rigtigt hvor omfangsrigt projektet er, og hvilken betydning det har for jer som gæster, og for lokalsamfundet.

farm tour at Smiling Gecko's Farmhouse Resort & Spa, Cambodja

Smiling Gecko's Farmhouse Resort & Spa

I kommer fx. gennem køkkenhaven og frugtlunde, hører om et ganske særligt (og meget imponerende) vaniljeprojekt, ser fiskefarmen og hører om udbredelse af projektet fx “women in aquaculture”.

I kommer også forbi snedkeriet, hvor alle de smukke møbler bygges og viden om håndværket videregives til de lokale.

Khmer arkitektur og komfortable pælehuse

Selve farmhouset består af 34 charmerende værelser i 17 huse på pæle, som ligger spredt mellem grønne træer og palmer. Byggestilen er lokal Khmer og værelserne komfortable.

Smiling Gecko's Farmhouse Resort & Spa, Cambodja

Superior/Comfort Bungalow, Smiling Gecko's Farmhouse Resort & Spa

Vælger I Khmer Houses får I simple, men charmerende bungalows. Vælger I Superior eller Comfort får I komfortable bungalows med virkelig god plads og enorme badeværelser med kar. Alle typer bungalows er på pæle med hyggeområde og terrasse under. Og alle er gode til familier med børn.

En fuldendt oplevelse langt uden for stjerneskalaen

Oplevelsen på farmhouset er så fin, vigtig og ægte, at ingen stjerneskala kan rumme det. Tripadvisor giver måske det mest retvisende billede med en score på 5.0 ud ad 5.0. Det er i sandhed imponerende, men mindre kan heller ikke gøre det, hvis du spørger os.

Et ophold på farmhouset er en ægte og vigtig oplevelse som alle burde unde sig selv.

Praktik: Farmhouset ligger ca. 2 timer udenfor Phnom Penh og mange lokale og expats bruger det som weekend-getaway. Derfor kan farmhouset være travlt i weekenden og tilsvarende ‘slow’ i hverdagen. Hver har sin charme, og I vil få et smukt ophold uanset.

Et farmhouse med en vigtig mission

Conservation

30 hektar primært økologisk landbrug som inkluderer frugt og grøntsager, et vaniljeprojekt, et omfangsrigt fiskeopdræt, æg, kyllinger og grise.

Alt skrald sorteres og håndteres korrekt ligesom resortet er frit for engangsplastik.

Community

Farmhousets formål er at “hjælpe de lokale til at hjælpe sig selv” og dermed undgå migration til byerne, hvor de højst sandsynligt vil ende i Phnom Penhs i forvejen overfyldte slum-kvarterer. I stedet giver farmhouset et reelt alternativ og opbygger lokalsamfundet gennem viden, uddannelse og indkomst.

Separat fra farmhouset ligger en skole, hvor 3-400 børn fra lokalområdet (og børn af ansatte) får en god uddannelse og et godt måltid mad.

Farmhouset tilbyder uddannelse indenfor service-fag, snedkeri, fiskeopdræt, farming og meget mere. Derudover har alle ansatte 1 times engelskundervisning dagligt.

Culture

Farmhouset søger generelt at arbejde i samspil med det lokale og Khmer-arven. I bor i traditionelle huse på pæle og maden puster nyt liv i det traditionelle Khmer-køkken.

Helt generelt ønsker farmen og farmhouset at give alle muligheder, og ansætter fx fra Phnom Penhs slum-kvarterer.

Commerce

Farmhouset genererer indkomst i lokalområdet, gennem jobsikkerhed og retfærdig løn, samt mulighed for at afsætte afgrøder som supplement til farmens egen produktion.

Farmhouset er en del af NGOen Smiling Gecko, hvor farmhouset er et vigtigt såkaldt “cluster-projekt”. Målet er, at farm og farmhouset bliver selv-finansieret.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.