Gå til hovedindhold
Comfort Camp, Bhutan

Bhutans fjerneste hjørner for aktive eventyrer

15 dage. Kontakt os for pris og muligheder

Hvis jeres indre skriger på ægte eventyr, så kan I godt glæde jer. Her kombineres de klassiske dale med helt unikke oplevelser, som kun de færreste kan åbne døren til. Det vildeste er dagene højt mod nord, dybt ind i Himalayabjergene og helt tæt på nogle af de mest afsidesliggende samfund i kongedømmet. Det er råt, ægte og anderledes.

Det kan I glæde jer til:

 • En eventyr-fyldt og anderledes rejse gennem Bhutan.
 • Ikoniske og anderledes vandreture i frodige dale og dramatiske bjerge.
 • En raftingtur i den frodige Punakha-dal.
 • Besøg i Bhutans mest afsidesliggende bebyggelser dybt inde i Himalaya-bjergene.
 • Overnatning i små boutiquehoteller, et kloster, Comfort Camps og Homestay.

Hovedstaden Thimphu og en nat i Phajoding-klosteret

For mange er Thimphu “blot” en kulturel højborg, men I skal længere ud. Eller tættere på, om I vil. I skal nemlig hike til Phajoding-klosteret, vest for hovedstaden - en smuk gåtur med betagende udsigter og et særdeles atmosfærefyldt møde med Bhutans spirituelle væsen.

Punakha - den frodige dal med rismarker og frugttræer

Punakhas subtropiske klima gør den ikke bare til Bhutans spisekammer, men også et fremragende stop med smukke vandreture gennem rismarker, rafting ad den brusende flod og spirituelle møder. Ikke mindst er det udgangspunkt for at komme højt mod nord når I skal dybt ind i Himalaya-bjergene.

Gasa og Laya højt mod nord og Bhutans fjerneste og højstbeliggende bebyggelser

Medbring nysgerrighed og eventyrblod - her skal i virkelig langt ud og I skal opleve natur og kultur, som kun de færreste ved eksisterer - og endnu færre har adgang til.

I skal køre til Gasa højt mod nord og herfra hike til afsidesliggende Laya, som ligger smukt spredt ud over en bjergskråning. Beliggende i en svimlende højde på 3800m, er denne nordlige bebyggelse med omkring 110 huse den højeste permanente og mest afsidesliggende landsby i Bhutan.

Tigers Nest, Paro, Bhutan

Paro  og det ikoniske 'Tiger's Nest'

I skal selvfølgelig også til Paro-dalen og hike til det ikoniske Tiger’s Nest-tempel, der klynger sig til klippesiden og nærmest trodser tyngdeloven 900 meter over Paro-dalen. Det er faktisk den perfekte afslutning på jeres eventyr i Bhutan.

Dag-til-dag Program

Husk: Programmet er blot et forslag - vi skræddersyr alt præcis som I drømmer om.

Dag 1: Afrejse fra Danmark med kurs mod Østen

I flyver fra Danmark og destinationen vil normalt være enten Delhi i Indien eller Kathmandu i Nepal (der er dog andre muligheder).

Dag 2: Stopover i fx Delhi, Kathmandu (eller lignende)

I lander enten lige over midnat eller den følgende formiddag. Det er normalt ikke muligt at komme direkte videre til Paro i Bhutan, og I vil derfor (typisk) have dagen i enten Kathmandu eller Delhi. Se det som en mulighed for at akklimatisere, ryste jetlag af jer og få en ekstra oplevelse med i bagagen.

Vi sørger for enten lufthavnshotel eller boutiquehotel i byen - og dagen kan være enten med eller uden guide. Lige som I drømmer om.

Dag 3: Flyvetur til Paro, og køretur til Thimphu

Om morgenen går turen videre til Paro, til en spektakulær flyvning med udsigt til Himalayas hvide tinder og til en af verdens vildeste landinger i Paro-dalen.

I bliver mødt i lufthavnen af jeres guide, som er med jer de næste 12 dage. Det tager ca. 1 time at køre til hovedstaden Thimphu, men først skal I besøge et heritage home, mærke at I er landet i Bhutan og nyde en frokost, som er forberedt af Paro’s måske bedste “hjemme-kok”.

Eftermiddagen tager I jeres eget tempo. Slap af på jeres hyggelige boutiquehotel, Zhiwaling Ascent, eller gå en tur gennem Thimphus gader - verdens eneste hovedstad uden lyskryds. Det er nemlig alt for upersonligt, så i stedet dirigeres trafikken af politibetjente med hvide handsker. Velkommen til Bhutan!

Dag 4: Hovedstaden Thimphu

Højt over Thimpu sidder den 51 meter høje Buddha Dordenma. I skal besøge den hellige statue og hike længere op for en fantastisk udsigt over dalen under jer.

Kør mod syd og besøg Aum Kesang, som er specialist i det traditionelle bhutanesiske køkken og madkultur. Hun vil lære jer at lave mad ligesom og her skal I også have frokost. På vejen tilbage besøger I en lokal fabrik, som laver røgelsespinde på traditionel vis.

Om aftenen venter nonnernes bøn.

Dag 5: Hike til Phajoding-klosteret

Hike op til Phajoding klosteret, som ligger i bjergene vest for hovedstaden. Det er en smuk gåtur med betagende udsigter, og selve klosteret er atmosfærefyldt - en form for spirituel ro breder sig over det hellige sted.

Eftermiddagen er jeres og I kan ofre smørlys (butter lampe), mærke stemningen, tage et spil fodbold med munkene eller hike til den nærmeste sø.

I overnatter i klosterets guesthouse - forvent ingen luksus, men her er rent og komfortabelt.

Day 6: Fra Thimphu via Dochula-passet til Punakha

Efter morgenbønnen går i tilbage mod byen og får frokost på en lokal favoritrestaurant.

Herefter venter en smuk køretur over Dochula-passet, hvor I (på klare dage) kan se de 7000meter høje snebeklædte bjergtinder i distancen, herunder Gangkhar Phuensum, som er det højeste bjerg i verden, som aldrig er blevet besteget.

Køreturen er samlet ca. 3 timer og tager jer til Punakha, som også kaldes Bhutans spisekammer pga. sit subtropiske klima og dermed frodige jorde, der frembringer ris, grøntsager og frugter.

Gå over Bhutans længste hængebro med udsyn til spektakulære natur og lokale landsbyer. I bor på Dhumra Farm Resort

Dag 7: Punakha-dalen

Brug formiddagen på at hike gennem rismarker og smuk landskab til Khamsum Yuelley Chorten, hvorfra udsigten over dalen og den bugtede flod er bjergtagende.

Fra vandrestøvler til gummibåd - I skal river rafte ad den brusende flod. Men bare rolig, her er ingen vild action; mest en smuk sejltur.

Tag videre til landby-samfundet, Nobgang Tserim Tsogpa, hvor I bydes varmt velkommen med te og dans, ligesom I får mulighed for at komme en tur med i køkkenet for at lære det bhutanesiske køkken lidt bedre at kende. Herfra hiker I tilbage til heres hotel.

Dag 8: Fra Punakha til Gasa højt mod nord

Gasa er et af de mindst udviklede områder af Bhutan og med den laveste befolkningstæthed. Altså helt perfekt for jer, der sætter pris på uberørt natur og kultur.

I kan se frem til afslapning i de naturlige varme kilder efterfulgt af en hjemmelavet frokost hos en lokal farmer-familie. I skal også forbi Gasa Dzong (også kaldet Gasa Tashi Tongmön Dzong), der ligger dramatisk og smukt med Kangbum-bjerget hævet over sig.

I overnatter i Comfort Camp med bål, astrologi og stjerner.

Dag 9: Trek til landsbyen, Laya

Efter morgenmaden begynder jeres vandring til landsbyen, Laya, som ligger smukt spredt ud over en bjergskråning. Beliggende i en svimlende højde på 3800m, er denne nordlige bebyggelse med omkring 110 huse den højeste permanente og mest afsidesliggende landsby i Bhutan.

I er fremme hen på eftermiddagen og bliver mødt af de lokale. De vil tage sig godt af jer de næste par dage.

Dag 10: Laya

I har tid i landsbyen og skal bl.a. møde de lokale rangers og lære om en den  eftertragtede snyltekølle-svamp (Cordyceps) - en skæv eksistens, som lever på visse laver og som siges at have en lang række sundhedsfremmende virkninger.

Dag 11: Fra Laya via Gasa tilbage til Punakha

Efter morgenmaden hiker I tilbage til Gasa og herfra kører I tilbage til Punakha-dalen, hvor I overnatter.

Dag 12: Fra Punakha til Paro

Tag en vandretur gennem rismarkerne til et meget specielt kloster, Chimi Lhakhang Monastery, et frugtbarhedstempel dedikeret til “den guddommelige galning” - den historie kan I få i Bhutan.

Herfra kører I til Paro med stop på vejen. Og for enden venter det charmerende og særdeles rare Bhutan Spirit Sanctuary, hvor indtrykkene kan bunfælde sig i spaen eller med den bjergtagende udsigt.

Dag 13: Hike til Tiger’s Nest

Gode ting er værd at vente på - i dag skal I hike op til det ikoniske og betagende kloster, Tiger’s Nest, der klynger sig til klippesiden og nærmest trodser tyngdeloven 900 meter over Paro-dalen.

Der venter jer et velfortjent, traditionelt “hot stone bath” når I er tilbage nede i dalen igen

Dag 14: Hjemrejse

Tidligt morgen flyver I fra Paro til enten Kathmandu eller Delhi, hvor I enten har et day room inden i flyver omkring/over midnat - eller en overnatning, og flyver næste morgen/formiddage.

Dag 15: Hjemkomst

Vejledende Priser

Kontakt os for pris og muligheder

Prisen Inkluderer:

 • Flybillet København-Delhi eller Kathmandu t/r
 • Flybillet Delhi eller Kathmandu til Paro t/r
 • Alle skatter og flyafgifter
 • 2 nætter på boutiquehotel i Kathmandu eller Delhi, inkl. morgenmad
 • Transfer mellem lufthavn og hotel t/r
 • 2 nætter på Zhiwaling Ascent i Thimphu
 • 1 nat i kloster uden for Thimphu
 • 3 nætter på Dhumra Farm Resort i Punakha
 • 1 nat i Comfort Camp i Gasa
 • 2 nætter i lokalt farm house i Laya
 • 2 nætter på Bhutan Spirit Sanctuary i Paro
 • Alle måltider og drikkevarer i Bhutan
 • Alle oplevelser og udflugter i Bhutan, som nævnt i programmet
 • Jeres egen engelsktalende lokalguide under hele opholdet i Bhutan
 • Jeres egen bil og chauffør under opholdet i Bhutan
 • Visum til Bhutan
 • Sustainability fee samt øvrigt skatter og afgifter til Bhutan
 • 1 day room eller overnatning, inkl. morgenmad i Kathmandu eller Delhi
 • Transfer mellem lufthavn og hotel t/r

Ikke inkluderet

 • Visum til Nepal eller Indien

Lignende indhold

Lokalkultur og koralrev på øhop fra Zanzibar til Chumbe

12 dage fra kr. 16.000, børn fra kr. 12.000

Bahias smukke strande

Fra 23.000 kr., børn fra 16.000 kr.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.