Gå til hovedindhold
Slowboat Bangkok thailand

Med slowboat til Bangkoks lokale communities

Chao Phraya-floden er Bangkoks nerve, men det er i alle sidefloderne - klongerne - at livet leves. Og det er her, I skal med bag facaden på de lokale communities. I skal møde dem i øjenhøjde. Og I skal have sjælen med. For her er ingen ræs i longtail-båd, men en slow boat, som både giver jer, og dem I besøger en bedre oplevelse.

Bangkok bliver ofte kaldt “Venice of the East”, men det er først når I kommer ud i kanalerne på “den anden side” af Chao Phraya-floden, at I helt forstår hvorfor. Her er et helt netværk af kanaler - eller khlonger, som de kaldes - der binder de lokale communities sammen. Og kanalerne fungerer stadig som transport for mennesker og varer.

Der er her, I skal ud og opleve - men I skal ikke ræse igennem, som alle de andre - tværtimod. I skal tage det “slow” og I skal med ind i de lokale communities; der hvor kun de færreste kommer.

Lokale communities og traditionelt håndværk

Slowboaten sejles af Khun Dang eller en af hans gode venner - og I har selskab af jeres guide, som måske har Bangkoks største smil. Alle er de passionerede for de lokale communities, hvor de også er velbevandrede og vellidte. Sammen kan de åbne døre til steder kun få kender til. Og de vil tage jer med til både nutid og fortid i nogle af kanalernes mest charmerende, og ofte oversete communities. 

Først stopper I i det portugisiske kvarter, Kudeejeen, for at komme med bag på facaden på et ganske unikt samfund, som fortsat holder fine traditioner i hævd. Fx den søde dessert, Kanom Falang, som I selvfølgelig skal smage.

Hvorfor slowboats og ikke longtail-både?

Indrømmet. Longtail-både er sjove, de er farverige, hurtige og efterhånden blevet et symbol på Thailand. Men de er ikke altid sjove for lokallivet hverken over eller under vand:

 • Hastigheden på bådene forstyrrer marinelivet og økosystemet.
 • Bådene skaber bølger, som ødelægger de mange fine træhuse langs kanalerne.
 • De larmer - og det ikke altid sjovt at være nabo til kanalerne, hvor longtail-bådene ræser.

Hvad de færreste ved er, at longtail-både er opstået i de senere år. De repræsenterer effektivitet og kan få flest mulige turister rundt i klongerne på færrest mulig tid.

Oprindeligt forgik transporten med de slowboats I også skal med. De er langsommere og larmer meget mindre. Til glæde for jer og dem I besøger.

Poomjai Garden, Out and About, Bangkok, Thailand

Den gamle litchi-farm i storbyen

Poomjai Garden er en gammel litchi-farm, som ikke længere kan gro de søde frugter. Derfor har de nu åbnet dørene for besøgende og skabt en lille cafe og restaurant, så de grønne omgivelser fortsat kan være et grønt åndehul for dem selv og de lokale.

Poomjai betyder ‘stolt’ og når I møder ejerne, Khun Andy og hans mor Khun Aey, så forstår I hvorfor. Det er deres hjem og deres livsværk; og alt de gør i haven er gjort af kærlighed. Og det vil de gerne give videre til deres besøgende.

Kom med i køkkenet

Derfor skal I også mere end bare stoppe hurtigt i Poomjai’s cafe - I skal med ud i haven og plukke ingredienser. Og I skal med i køkkenet og kokkerer traditionel thai-dessert - “Khanom Tom” - eller kokosnød-dessert.

Poomjai Garden, Out and About, Bangkok, Thailand

I har kyndig vejledning undervejs og får samtidig en dybere forståelse for livet i klongerne. Det er charmernede og ægte.

Udover at spise jeres egen dessert skal I også have frokost inden turen går tilbage (i taxa) til Bangkoks storby-jungle.

Praktisk info:

 • Turen tager ca. 5-6 timer og starter kl. 10:00.
 • I sejler i ca. 2-3 timer og er i Poomjai Garden i ca. 2-3 timer. 
 • Turen inkluderer privat guide, privat slowboat, frokost på Poomjai Garden, kom med i haven/køkkenet på Poomjai Garden obligatorisk forsikring samt lokale snacks, te/kaffe og vand undervejs.
 • Mødestedet aftaler vi på forhånd og kan enten være på jeres hotel, bådlejet ved Chao Phraya-floden eller Saphan Taksin skytrain station.

Men alt det sagt - dagen og oplevelsen er jeres, og vi kan skræddersy den præcis efter jeres tempo, tid og ønsker.

Lidt om pris:

Der findes utrolig mange longtailbåde, som gerne sejler jer rundt i klongerne - billigt. Men vi synes på ingen måde, at den billige pris kan stå mål med den gode oplevelse. Her er tid nemlig en faktor. Tid er penge. Og der er hverken tid til at komme særligt dybt ind i klongerne, der er ikke tid til at stoppe og jeres penge kommer på ingen måde de lokale til gode.

Når I er på tur med Khun Dang eller hans venners slowboats kigger de ikke på uret. Det gør jeres guide heller ikke. Turen er med andre ord jeres, så I har tid til at opleve i jeres tempo - og med respekt for dem I besøger.

Skal båden sejle på solceller?

Måske den mest unikke måde at opleve på. Khun Sun er den stolte ejer af en slowboat, der sejler på solceller; og han vil mægtig gerne tage jer med rundt i klongerne. Han kender de lokale, og sejler med den dybeste respekt for lokallivet, vind og vejr.

solar power slow boat in Bangkok Thailand

Derfor kan stoppene også skifte, men vi kan garantere, at Khun Sun kan åbne døren for en verden I ikke vidste eksisterede.

Andre fordele ved at tage turen i solcelle-slowboat:

 • Ingen forurening eftersom båden sejler på solceller.
 • Båden skaber ingen bølger, så der er ingen slid på de lokales huse.
 • Minimal påvirkning af marineliv og økosystem i kanalerne.
 • Ingen støjforurening til glæde for jer - og de lokale I sejler forbi.
 • Refill-vand ombord på båden (I opfordres til at tage jeres egen flaske med).
 • Ingen “single-use-plastic”, hverken på båden eller når I stopper på vejen for snacks.

Solcellebåden koster mere end den traditionelle slowboat, men oplevelsen er så unik, at vi synes, I skal overveje det.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.