Gå til hovedindhold
Zuri Zanzibar, Tanzania

Vild safari i Ruaha og økohip barfodsluksus på Zanzibar

14 dage fra kr. 38.000

En rejse for jer, der både er til eventyr og forkælelse. Safari langt fra alfarvej fra en spektakulær camp i vilde og utæmmede Ruaha National Park kombineret med en uges laid-back barfodszen på vidunderlige Zuri Zanzibar. 

Derfor skal du overveje dette rejseforslag

 • Smuk savanne, udtørrede flodlejer og magiske solnedgange i Ruaha
 • Vild og utæmmet safari med masser af løver, elefanter og meget andet.
 • 4 nt på lækre Ikuka Safari Camp med alt inkluderet - også godt værtskab
 • Fly-in safari langt fra alfarvej
 • 7 nt med barfodsluksus på Zuri Zanzibar på Zanzibars bedste strand.

Ikuka Safari Camp

Ikuka er rustik luksus på savannen, fabelagtige guider og dramatisk safari i Tanzanias næststørste nationalpark. Ruaha er et utæmmet bush langt fra de mere befærdede parker i det nordlige Tanzania. 

Her i dette vidunderlige vildnis ligger Ikuka Safari Camp på et højdedrag med en spektakulær panoramaudsigt over savannen. Ikuka er ejet og drevet af Mark og Chloe. Det sympatiske værtspar udlever her deres drøm efter i en årrække at have bestyret nogle af Tanzania bedste camps og lodges. Det personlige ejerskab giver Ikuka en vidunderlig afslappet atmosfære, som selv Afrikas dyreste camps har svært ved at matche

Ruaha National Park

Ruaha er cirka 1/3 større end Serengeti, men modtager under 10% besøgende. Måske fordi parken ligger 2 timer med safarifly eller 12 timers kørsel fra Dar Es Salaam. Men nok også fordi den ikke er nabo til Ngorongoro eller hjemsted for Serengetis migration af gnuer og zeabrear. Det er i hvert fald ikke pga. manglende dyreliv og smukt landskab.

Man siger, at Ruaha er hjemsted for ca. 10% af alle Afrikas løver og en af de største koncentrationer af elefanter. Her er også både geparder, leoparder, hyæner og vilde hunde på landjorden, mens floderne gemmer på bla. flodheste og krokodiller. Zebraer græsser på åbne sletter og giraffer stikker hovederne frem mellem træerne. Og så er det fuglelivet, der er et af de mest mangfoldige i det østlige Afrika. 

Ruaha er præget af majestætiske baobabtræer, akacietræer og en blanding af tæt buskads og åben slette. Landskabet skifter dramatisk fra tørtid til regntid.

Den tørre tid går fra juni til oktober/november. Floderne tørrer ud og efterlader minimalt vand til dyrene, som derfor alle søger mod det sparsomme vand, der er tilbage.  Brune, gule og røde nuancer dominerer det rå og afsvedede landskab. Perfekt for at se dyr, og særligt den udtørrede Mwagusi-flod tæt på Ikuka er ramme for et kondenseret dyreliv med rovdyr på lur efter nemme ofre.

Når den første regn ankommer i løbet af november bliver Ruaha farvet grøn. Her spreder dyrene sig ud på større områder i parken, og vegetationen kan gøre det lidt sværere at spotte dem. Men de er her stadig, og de dygtige guider skal nok finde dem. Sol og klar himmel afløses typisk af heftige regnskyld. Det er perfekt klima for trækfugle, der overvintrer her. Det gør vinteren i Ruaha til en af de bedste fugleparker i Afrika med over 500 forskellige arter.

Ruaha National Park, Tanzania

Zuri Zanzibar

Zuri byder på lækre bungalows i rustik barfodsstil på Zanzibars bedste strand. Det er super lækkert på den underspillede måde. Yoga om morgenen og bean bags og sundowners på stranden, mens solen går ned i horisonten. 

Resortet er en stor og frodig oase, hvor naturen og arkitekturen smelter sammen. Hvor maden tilberedes af dugfriske råvarer fra den økologiske urtehave og den lokale fiskers udvalg. Og hvor bæredygtighed ikke bare er et obligatorisk punkt på hjemmesiden.

Zuri Zanzibar, Tanzania

Kort program

Dag 1: Afrejse

Dag 2: Ankomst Dar Es salaam

I har en enkelt nat i Dar Es Salaam, inden I flyver videre mod Ruaha. Så er I godt udhvilede, når safarien begynder.

I bliver hentet i lufthavnen og kørt den korte tur til hotel Slipway. 

Dag 3: Fly til Ruaha og direkte videre på game drive.

Tidligt op og retur til lufthavnen. Herfra går turen nu mod vest med det lille safarifly, der typisk er en 12- personers Cessna.

Den smukke flytur går tværs over det sydlige og centrale Tanzania. Under jer kan I følge landskabet skifte mellem fladt delta, tør savanne og skovklædte bjerge. Ca. 2 timer senere sætter flyet hjulene på Ruahas røde jord på Msembe Airstrip.

Jeres guide fra Ikuka står klar ved flyets udgang, og her begynder jeres safarieventyr. Karibu Sana, velkommen til Ruaha.

Game drive gennem parken til Ikuka, hvor poolen venter med en forfriskende dukkert og personalet med en velsmagende frokost.

I bliver indlogereret i et af de blot 7 telte, der reelt er en semi-åben, permanent konstruktion, hvor "soveværelset" er et stort telt, der kan lukkes helt til natten. Her er desuden både et stort badeværelse, sofaområde og ikke mindst en lang balkon med en af den slags udsigter, der bare er svært at matche. 

Når den værste middagshede har lagt sig lidt, er der eftermiddags game-drive - typisk med medbragte sundowners.

Retur til campen for middag om langbordet (man kan også få eget bord) og drinks i barens bløde loungemøbler.

Dag 4 - 6: Vild safari i Ruaha

Man står typisk op lidt før solen, dvs. omkring kl. 5.30. Her står friskbrygget te eller kaffe klar til jer på sofabordet. Den nydes selvfølgelig bedst fra balkonen med et tæppe omkring sig og til synet af de første solstråler. 

Herfra kan I vælge, hvordan dages skal se ud. Typisk tager man direkte ud på en længere game drive kl. 6. Den medbragte morgenmad spiser man efter et par timer på et godt spot ved flodbredden. Retur til campen for frokost, afslapning i poolen og måske en kort lur, inden man tager på en lidt kortere game drive sidst på dagen.

Men det er fleksibelt. Og man kan også tage på en heldagstur den ene dag for dermed at komme længere ind i parken. Og man kan skifte en game drive ud mod en halv dags walking safari med bevæbnet ranger (mod et mindre tillæg). 

Dag 7: Fly til Zanzibar

Opholder i Ruaha lakker mod enden. Efter morgenmaden kører I game drive tilbage til airstrippen. Herfra går turen tilbage til Dar Es Salaam, hvor der typisk er et stop/skift, inden I flyver de sidste 20 min til Zanzibar.

Afhentning i lufthavnen, hvorfra der er ca. en time til Kendwa Beach og Zuri Zanzibar.

Dag 8 - 13: Zuri Zanzibar

Yoga, hængerkøjer, bøger, sand mellem tæerne, paddle boards, frisk mad og kolde drinks. Det er nogle af hovedingredienserne for opholdet på Zuri Zanzibar. Formentlig suppleret med diverse udflugter rundt på øen og ikke mindst til vands. 

Noget af det bedste snorkling fås omkring Chumbe Island, der kan besøges på en dagstur, hvis det lille øko-resort ikke er fyldt. Og ellers er en overnatning eller to en fantastisk omend lidt mere basic oplevelse, hvor man samtidig er med til at støtte den private marine-nationalpark. 

Dag 14: Hjemrejse

Sidste dag på Zuri og Zanzibar. Nyd den sidste varme, inden I bliver kørt til lufthavnen for at påbegynde jeres rejse hjem.

Dag 15: Hjemkomst

 

Vejledende priser

Juli / august:

 • Voksne: 43 - 45.000
 • Børn (5-15 år): 29 - 31.000

Sep / okt:

 • Voksne: 41 - 43.000
 • Børn (5-15 år): 26 - 28.000

Nov / dec + jan / feb 

 • Voksne: 38 - 40.000
 • Børn (5-15 år): 25 - 37.000

Prisen inkluderer:

 • Fly, København - Dar es Salaam / Zanzibar - København
 • 1 nt i Dar Es Salaam på The Slipway, inkl. transport fra og til lufthavnen.
 • Fly fra Dar es Salaam til Ruaha
 • 4 nt i Ruaha på Ikuka Safari Camp
 • Al safari i åbne jeeps samt alle måltider og drikkevarer på safarien
 • Fly fra Ruaha til Zanzibar
 • 7 nt på Zuri Zanzibar i en garden bungalow med half board
 • Transport fra/til lufthavnen på Zanzibar

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.