Gå til hovedindhold
Sani Lodge, Amazonas, Ecuador

Sani Lodge, Amazonas

Jungleeventyr på 100% lokalejet lodge i Ecuadors regnskov

Langt nede ad Napofloden gemmer der sig en perle af en junglelodge. Ejet og drevet af de indfødte fra Kichwa-samfundet. Her bor I med udsigt til søen og den grønne jungle, falder i søvn til cikadernes sang og vågner op til junglens mange lyde. 

Sani er vores favoritlodge langs Napofloden. Først og fremmest fordi det er lækkert på den autentiske og ukonventionelle måde. Her kommer servicen fra hjertet og ikke fra en manual, for sådan er det, når personale og ejere er fra lokalsamfundet og ikke storbyen.

Derfor er vi vilde med Sani Lodge:

 • 100% ejet af lokalsamfundet
 • Oplev Amazonas med guider, der er født og opvokset i junglen
 • Udsigten over Amazonas fra en platform i trætoppene i 36 meters højde
 • Det imødekommende Kichwa-samfund
 • Beliggenheden ved en sø væk fra hovedfloden er fænomenal

En sand jungleoplevelse, der er ejet og drevet af indfødte fra Kichwa-samfundet, som kender området og dyrelivet bedre end nogen andre. Det giver efter vores mening Sani Lodge mere kant og personlighed end selv de dyreste lodges i området.

Dybt inde i regnskoven

Sani Lodge ligger helt unikt mellem Yasuni-nationalparken og Cuyabeno-reservatet, der er to af de mest artsrige områder i den ecuadorianske del af Amazonas.

Turen hertil er en oplevelse i sig selv. Først sejler man 2,5 time ned ad den brede Napo-flod, som er hovedfærdselsåren til og fra Coca. Herefter går man et kvarter og bliver til slut padlet det sidste stykke i en mindre kano.

Dyreliv i særklasse 

Dette kæmpe område er hjemsted for bl.a. jaguarer, pumaer, caimaner, tukaner, brøleaber og de sjældne kæmpe-oddere. Diversiteten er enorm, og her findes intet mindre end 550 forskellige fuglearter. Oppe i udkigstårnet mellem trækronerne kommer man ganske tæt på diverse aber og farverige fugle. 

Oplev det på guidede vandreture gennem regnskoven, kajaksejlads, night walks, besøg i det 36 meter høje observationstårn, fra baren eller en hængekøje på lodgen.

Imødekommende samfund

Ingen kender dette område bedre end Sani’s guider. De er født og opvokset her og kender skoven og dyrelivet ud og ind. Kichwa-samfundet er åbent og imødekommende overfor besøgende.

De glæder sig lige meget hver gang til at dele et lokalt måltid mad og deres spændende historier om junglen med  de besøgende. Kvinderne inviterer også gerne på besøg i deres hjem, hvor de viser hvordan de lever i harmoni med naturen. 

I deres selskab føler man sig tryg og komfortabel midt i den vilde jungle. Og man mærker tydeligt, hvor stolte de er af deres kultur og over at kunne opretholde deres minisamfund på trods af pres fra bl.a. olieselskaber.

Børn vil elske Sani

Bare det at være midt i regnskoven, padle i en kano og måske se en kæmpe krokodille kan få smilet frem hos de fleste børn. Og måske lidt hjertebanken hos forældrene. 

Men når der er historiefortælling om livet i regnskoven om aftenen, eller guiderne tager børnene med ned til søen for at fange piratfisk, så smelter selv det hårdeste forældrehjerte. 

Personalet og guiderne er helt banalt bare gode til at gøre aktiviteter ligeså nærværende for børn som for voksne. Og så er der tilmed også hytter med plads til selv en stor familie på 5-6 personer.

Ansvarlighed

Sani Lodge er 100% ejet af Kichwa-samfundet. Det betyder, at alle indtægter forbliver helt lokalt og går til at opretholde en unik kultur og bevare et stort stykke regnskov.

Kichwa-samfundet har været en af de vigtigste forkæmpere for at holde olieselskaberne ude af deres eftertragtede område. Sani Lodge er en vigtig del af deres indkomstgrundlag og er dermed essentiel for at kunne fortsætte med dette. Når du bor her, hjælper du derfor med at bevare et af verdens mest biodiverse områder og en helt unik kultur.

Indtægterne fra lodgen går bl.a. til den lokale skole, til sundhed og til at bryde traditionelle kønsroller. De lokale kvinder bliver både styrket gennem arbejdet i lodgen og motiveret til opstart af egen forretning, hvor de sælger smykker, tasker og kunsthåndværk.

Selve lodgen er bygget i harmoni med regnskoven. Der er brugt lokalt træ og toquillastrå til at lave hytterne. Det varme vand og strømmen i hytterne kommer overvejende fra solenergi. Og så dyrker de selv stort set alt, hvad de har brug for. 

Lignende indhold

Maringi Sumba - by Sumba Hospitality Foundation, Sumba

Det lille eco-resort med det meget store hjerte

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.